Eind maart 2021 startte Marcel Huizing, Directeur van Dirk van den Broek Supermarkten, een petitie voor verlaging van de btw op groente en fruit. Uiteraard niet zonder reden. Want de afgelopen jaren is de prijs van gezond eten veel harder gestegen dan de prijs van ongezond eten. Hierdoor is kiezen voor gezond soms helemaal geen keuze. Dat moet écht anders vinden we bij Dirk.

Daarom bieden we onze groente en fruit zo voordelig mogelijk aan. Zo stimuleren we iedereen te kiezen voor gezond eten. Maar er zijn natuurlijk grenzen aan wat wij als supermarkt kunnen. Om groente en fruit nóg voordeliger te maken, doen we daarom een beroep op de overheid en pleiten we een btw-verlaging op groente en fruit van 9% naar 6%.

Op 8 juni zijn we met 52.852 handtekeningen naar Den Haag afgereisd en hebben we de petitie, om de btw op groente & fruit te verlagen van 9% naar 6%, officieel mogen overhandigen. Nu is het de beurt aan de overheid om de btw op groente & fruit te gaan verlagen, maar tot op heden hebben we nog geen datum gekregen wanneer de petitie op de plenaire agenda wordt gezet.